Minna, Kosen Taikai Gambarou!

Very glad today we finished our assignment for the 機械工学実験 subject, which took almost the whole 1st sem to finish.The task was to design a handle made of some sort of hardened plastic which can stand 980N(100kg) of force, in a group of 5 or 6 people.So in the group, we design our own handle, and choose the best one from the group to be tested(or should I say to be crashed!!) during the next class next week.At first we weren`t confident about the assignment, imagine a handle cut from a 40x220x25 mm size of block to stand a 980kN force, but from what the lecturer said, our seniors managed to stand more than 490kN with a handle from a 20x220x40 block.So, we accepted  the challenge.

Actually the design process didn`t take that much time, but the cutting process did.Each group would take turns to use the CAM machine.I was inGroup 5, we`re the last one, so we had to wait more than 5 weeks till we can cut ours.And today, we can finally get our hand on the machine.After installing the design, made with Solidworks, a similar-to-AUTOCAD software into the CAM`s computer, we watched patiently for our handle to finish, and the output was really nice done.Now, it is only waiting for next week`s the-best-handle-contest!

Chit-chat while waiting

Chit-chat while waiting

The other group

The other group

Time bosan, benda2 ni jadi mangsa

Time bosan, benda2 ni jadi mangsa

Lepas abis kelas, time balik tu angin kuat sangat2, sampaikan banyak basikal budak2  tumbang.Budak2 yang tengah bukatsu(ko-ku) pun nampak cam payah je training, macam budak bola, nak sepak sepak bola pun kena sepak kuat2, takut2 pass tak sampai kat member, sebab lawan angin.takpe2, gambare semua!Good luck semua untuk kosen taikai yang start esok!

Kerja sang angin

Kerja sang angin

Yang besar2 tumbang, tapi yang kecik ni tetap gagah bertahan

Yang besar2 tumbang, tapi yang kecik ni tetap gagah bertahan

Seminggu lagi dh nak cuti summer, tak tau lagi nak buat apa.Takde plan lagi ni,Tapi maybe sibuk ngan sotsuken(graduation thesis) kot.Aah, kepada budak2 yang dekat ngan Fukuoka tu, meh la datang Kurume 3,4,5 Ogos ni.Kita tengok festival bunga api paling besar kat Kyushu.Bagi sapa yang tak suka sesak2 ngan orang ramai tu, takpe, anda boleh tengok dari tingkap bilik hostel kami.Anda cuma perlu jenguk ke luar, dan dongak ke atas!hehe.. ;P

Advertisements

4 Responses to Minna, Kosen Taikai Gambarou!

  1. azekm says:

    meera: saja tukar.mok sumthing new.thx 4 da wish.pdh thx ngn adzzie juak.

    syaza: best kn?x sbr nk test handle tu nanti.hehe..

    batuterang: tadaima! 😉

  2. batuterang says:

    wihhhiiiii…zek sudah kembali~ 😀

  3. syaza says:

    zack…interesting gila jikken!!

  4. meera says:

    salam..phl tuka blog br tok??hehe..neway,mok wish beday ko walaupun dh terlambat…
    semoga ko sukses sentiasa…
    adzzie krm slm..nya wish beday juak.
    aku susah mok bukak fesbuk tok..connection xbgs ctok.ya xpat wish ko..huhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: