Kisah ikan dan labu-labunya

It was my turn to cook today.Ingat nak masak ayam @ daging, tp sbb minggu lepas banyak makan ayam n daging, so tadi decide hari ni makan seafood je.Muak gak banyak makan ayam.Yang minggu lepas tu banyak ayam sbb dh sebulan tak makan ayam.So kira minggu melepas rindu kat ayam la last week.

Tadi malas nak masak benda susah2, so buat yang simple je.Ikan kembung masak kicap ngan udang n labu masak lemak.Nampak simple je, tapi bila makan siyes sedap!hehe..Sekarang dah kenyang, alhamdulillah..

Fish with soy sauce

Labu and shrimp masak lemak (Apa labu n masak lemak lam bi?)

Mula ingat nak update pasal event2 yang dah lepas, tp sbb nk tulis tu ambik masa.Sebab hari tu lama tinggalkan blog, banyak lagi post yang tertangguh.Sekarang baru terhegeh2 nak update psl bnda yang dah 3,4 bulan yg lepas.Tapi takpe, I`ll try to update setakat yang termampu.

Hari Khamis n Jumaat ni ada クラスマッチ(kurasu macchi), kira macam mini sports day la.Setahun ada 2 kali.1st sem sekali, 2nd sem sekali.Lawan antara kelas2 main bola sepak, volleyball, basketball ngan dodgeball.Ingat nak join masuk apa2 la nanti sebab this time will be my last クラスマッチ kat kolej ni.Setakat ni dah 3 kali ikut volleyball, and ketiga2 kali yg aku masuk tu dapat champion!Dulu ada sekali tak join sebab ada hal, kelas aku dapat no.2 je.Adakah sebab aku ada baru boleh menang?hehe..Takde ah.Tak baik riak.Astaghfirullahalazim..Padahal selama ni jadi sub je pon.Haha..Tapi sub yang berguna ok.

Lagi 2 weeks nak winter holiday.Tapi kejap je cuti.Tak sampai 2 minggu pun.Tak tau lagi nat buat apa.Takde plan lagi.Tapi ingat nak jalan Fukuoka or Kyushu je.Nak jalan abis before pindah bulan 3 nanti.Rasa sedih jugak nak pindah actually, sbb Fukuoka best sangat!Tapi demi meneruskan perjuangan, ku terpaksa pergi jua.Huhu..

Nak gi rehat la kejap.Ngantuk nih.Nanti nak buat kerja plak..

Advertisements

2 Responses to Kisah ikan dan labu-labunya

  1. azekm says:

    soh pijan dtg amik aku lok..haha..

  2. syahme says:

    cuti seminguu? pa gik, berambeh rumah Pijan la.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: