AWAS!!

.

Kepada sesiapa yang ada akaun Skype tu,

anda kena berhati-hati.

Sangat berhati-hati.

Lebih-lebih kalau yang ada beli kredit dia tu untuk telefon rumah etc.

Sistem sekuriti Skype AMAT MUDAH diceroboh.

Jangan pelik kalau tiba-tiba kredit anda yang pada asalnya ada 5000yen,

tinggal jadi 30 yen sahaja.

Itu kes pertama.

Kalau yang beli kredit dia pakai kad kredit tu,

baik stop.

Buang semua maklumat kad kredit dalam akaun Skype anda.

Lebih selamat kalau beli kat convenient store.

Walaupun leceh sikit, nak kena kayuh basikal semua,

tapi yang penting, SELAMAT.

Dan anda juga akan jadi lebih sihat,

kerana dapat bersenam sambil pegi beli kredit Skype.

Kalau tidak,

anda akan didatangi bil kad kredit,

dengan tercatat transaksi pembelian yang tak pernah anda lakukan,

dan bukan sedikit jumlahnya.

Ingat,

biar penat, asal selamat.

Itu kes kedua.

Kalau anda beli menggunakan kaedah transaksi internet yang lain,

seperti Paypal etc,

anda dinasihatkan untuk membeli melalui cara yang lebih selamat.

Seperti dinyatakan di kes kedua tadi.

Itu kes ketiga.

Sekian.

Advertisements

Fukuoka Motor Show 2009

Last week, we took the opportunity of the school holiday to go to the 2nd Fukuoka Motor Show in Fukuoka-city. The event held for four straight days, with different exhibitions on each day. We choose to go on the first day, as the foreign car-makers would appear on that day. After the Friday prayer at Fukuoka Masjid, we then went to Marine Messe, the venue for this year`s motor show.

We have been waiting eagerly for this event since that we missed the 1st Fukuoka Motor Show in 2007, which got very good reviews from our friends and lecturers. Unfortunately, for this year`s motor show, there were less exhibits, in term of manufacturers and the models themselves. Plus, there were very few exhibits of what can be say as the main attraction for most motor shows, the concept cars. Maybe the companies were trying to minimize their expenses due to the recent economic downturn, which resulted them to limit their entries and exhibits. But since that we have paid the 800yen(which I think was not really worth spent, but still more worthy compared to other people who paid the normal price-1300yen(for 1 dayonly)), we made sure that we`d at least took a short look at all the models exhibited.

Some of the models displayed:

And kami pun nak berangan kejap..

Din!Helmet mana??!!

Halo, mak?Jap eh, kawe tgh bwk moto nih..

ececeh kemal...

: x

~People~ 2

.

.

.

.

Policeman

.

Papa, Mama & Daughter

.

.

Uninvited guest

Beberapa hari  lepas(tak ingat hari apa) hostel kami heboh sekejap sebab ada budak jumpa ular kat bilik dobi.Budak 1st year yang jumpa time dia nak basuh baju, pastu benda tu lari masuk dalam mesin.Puas diorg ketuk2, goyang2 kan mesin tu tapi tak jugak keluar2.Sampai hari ini tak tau kat mana benda tu sekarang.Maybe dah keluar, maybe ada lagi.Dah lah bilik aku 3m je dari bilik dobi tu.Takut la jugak dia termasuk kat dalam bilik ke, mintak2 la takde.

Pakcik jimu(office) tampal ni pagi esoknya

Pakcik jimu(office) tampal pagi esoknya

Nak gi basuh basuh pun cuak..

Nak gi basuh baju pun cuak..

Aritu jumpa lipan kat dalam bilik.Besar pulak tu.Yang terkejut gila tu sebab tak sedar dia dah naik sampai kat tangan.Tengah dok main laptop, tiba2 rasa geli2 kat tangan, goyang2 tangan sikit, pup! lipan jatuh atas meja.Punya la terkejut, sampai melompat dari kerusi.Sampai sekarang ingat lagi macam rasa benda tu merayap kat tangan.Sekarang ni kalo rasa geli sikit je kat badan, mesti gelabah check2 kat baju ke, seluar ke.Sumpah takut.Ni la satu benda yang tak best kalau time summer kat Jepun ni.Macam2 je benda pelik keluar.Kalau malam jangan harap nak bukak tingkap kalau takdak netting.Mintak2 la dijauhkan dari benda2 yang tak elok, amin..

siebtenJuli

Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag!

=)

Assalamualaikum…

Dengan lafaz Bismillah, I open my new home.

1,2,3,4…,50


Will be returning in 50 days…